Handboog Vereniging "De Vrijheid" Zuidlaren

 

Introductielessen

Wat leuk dat je interesse toont in de handboogsport!

Wij willen je graag helpen in het verder ontdekken van de sport en de verschillende disciplines.

Voor een eerste kennismaking kun je een gratis proefles volgen.
We geven de proeflessen in de eerste week van elke maand. Voor jeugd tot en met 15 jaar is dat op zaterdagmiddag van 12 tot 13 u. en voor de anderen op vrijdagavond van 19.30 tot 21 u. Je krijgt daar de gelegenheid om, na wat basiskennis te hebben opgedaan, 1,5 uur (voor de jeugd 1 uur) met een echte boog te schieten. De proeflessen worden in ons clubgebouw gegeven.
We hanteren een minimumleeftijd van 10 jaar omdat we voor jongere kinderen geen geschikt materiaal hebben.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een proefles?

Via het contactformulier kunt u / kan je direct een proefles aanvragen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met up opnemen met de mogelijkheden.


Belangrijk! Het is verplicht om dichte schoenen te dragen tijdens het schieten (geen slippers o.i.d.) dit doen wij in verband met de veiligheid. Draag ook goed aansluitende kleding om te voorkomen dat je tegen je eigen mouwen aanschiet. 


Na de proefles nog steeds geïnteresseerd?

Bevalt de proefles en wil je jezelf verder gaan ontwikkelen als boogschutter, dan kan dat! We geven als vervolg op de proefles introductiecursussen van 3 lessen. Bij voldoende belangstelling wordt de introductiecursus aansluitend aan de proefles gegeven, dus op de drie volgende vrijdagavonden ofzaterdagmiddagen in de zelfde maand. Als er niet genoeg aanmeldingen zijn schuift de cursus op naar de volgende maand. De cursus voor de jeugd kost €15,- voor anderen €30,- Aanmelden kan na de proefles bij de instructeur.

Nadat je in totaal 4 lessen gevolgd hebt zou je het boogschieten voldoende moeten beheersen om zelfstandig verder te gaan en lid te worden van onze vereniging. Daar zul je, zeker in het begin, nog steeds door de andere leden begeleid worden, maar niet meer voortdurend zoals tijdens de lessen.